Secfone Platinum
Secfone za Android
Secfone za Blackberry
Secfone za iPhone
Varnost

Tehnologija za prisluškovanje je relativno poceni in enostavno dosegljiva. Opremo lahko preko spleta kupimo za manj kot 10.000 USD. Tako ima veliko zasebnikov in podjetij primerno opremo za vdor v mobilne komunikacije in prenos podatkov preko spleta. Med tem, ko se veliko vodij IT podjetij zaveda, da so mobilni telefoni šibka točka v njihovih podjetjih, se le malo podjetij loti zagotavljanja varnosti njihovih mobilnih komunikacij, čeprav se v modernem poslovnem svetu redno pogovarjamo o občutljivih in zaupnih informacijah. To predstavlja nevarnost za razkritje poslovnih skrivnosti ali zaupnih finanačnih transakcij. Secfone varuje zaupnost vaših telefonskih klicev za številne oblike napadov.

Zavajanje uporabnikov (Social engineering) in enako, kot vdor ali prisluškovanje v omrežju. Je tehnika, kjer uporabnika prepričamo, da izvede kakšno dejanje ali pa razkrije zaupne podatke. Pri tem gre za to, da napadalec uporabnika prepriča, da npr. izda tajno geslo, št. kreditne kartice, odpre e-pošto okuženo z virusom ali vtipka geslo v lažni program. Namen je jasen: lažje je prevarati uporabnika, da posreduje svoje geslo, kot pa vdreti v sistem.

Za tak primer ima Secfone PIN kodo, brez katere napadalec ne more dostopati do pametne kartice s shranjenimi kodirnimi ključi.

Varnost s sistemom Secfone